Fotózás nem csak a tél szerelmeseinek


Környékünkön elég ritka a havazás és a megmaradó hó, viszont aki a fejébe veszi, hogy szeretne havas képeket, azok számára van pár tuti tippem. Az egyik nyilván a kivárás. Minden évben van 1-2 havazós napunk, de erre fel kell készülni. Személy szerint le szoktam egyezni azokkal a párokkal vagy családokkal, akik tudom, hogy régóta vágynak egy téli fotósorozatra és amint havazik írunk egymásnak. 10-15 perc ilyenkor bőven elég kint, ahhoz hogy mesés képek készüljenek.

Ilyen időintervallumban több portréfotózás is belefér egy napba, csak gyorsan kell igazodni a körülményekhez, mert hamar esőbe vagy jégbe csaphat át az időjárás. Fényképezésnél nem kell, hogy teljesen havas legyen a táj, kevesebb hóval is szépen lehet dolgozni, szóval ne ijedjetek meg, ha foltokban nem takarja a hó a tájat.

Ha pedig valaki nem szeretné a véletlenre bízni a havas képeket, akkor a téli hónapokban egy kirándulással összekötve a Magas-Tátra biztosan tökéletes hátteret tud nyújtani a fotózáshoz. Érdemes lehet ilyenkor néhány párnak vagy családnak együtt utazni és fotózást foglalni erre az időszakra, hogy a fotós útiköltségén közösen osztozzanak, így mindenki jól jár és a havas képek, de a közös szórakozás is garantált.

A havas fotózáson kívül az esős, esernyős, borús, viharos képek is nagyon szépek és hangulatosak lehetnek, akár a szoba melegéből, akár kint egy szép elegáns kabát natúr színekben nagyon szépen fog mutatni a képeken. Ne riadjatok vissza az időjárástól, hisz ez is az életünk része és általuk lesz nagyon sokszínű visszalapozni egy családi albumot, ahol nem csak naplementés nyári képek lesznek sorra egymás után, hanem megjelennek a változó évszakok teljes pompájukban.

"Ha felhagyunk azzal, hogy a nyár után ácsingózzunk, a tél csodás évszak lehet, amelynek során a világ ritka szépséget ölt magára..."

Katherine May