A nagy ruha kérdés

Mit vegyünk fel a fotózásra?

Mindenki tudja, hogy az önkifejezés fontos eszköze az öltözködés és hogy egy életre megörökített fotón a legjobb öltözékünkben szeretnénk szerepelni, de ennél egy kicsit többről is van szó a fénykép szempontjából. Íme egy kis segítség:

Tudj meg többet

01. Fontos, a helyszín


Ha megvan a fotózás helyszíne és időpontja, akkor kitalálhatjuk, hogy ehhez a közeghez milyen szettek illenének legjobban. Akár színben, akár stílusban gondolkozunk, fontos, hogy összhangot alkossunk a képeken, így tudjuk igazán kiemelni, ami fontos - a portréalanyokat.

02. Legyen variáció


2-3 opciót, ha beterveztek a következő szempontok alapján, akkor biztos megtaláljuk a legmegfelelőbbet.

Gondolkodj a helyszínen és, hogy miben tudnál/tudnátok kényelmesen mozogni azon a terepen.

Az, hogy szabadon tudj/tudjatok mozogni a képeken

nagyon fontos.

03. Legyen önazonos


Ha az átlag hétköznapokon nem hordasz olyan vagy ahhoz hasonló szettet, mint a képeken, akkor nem fogod igazán a magadénak érezni az elkészült képeket. Tedd bele magad, mutasd meg, hogy mit szeretsz hordani.

04. Ezeket kerüljük


Nagy általánosságban, ha kifejezetten nem kötődik hozzátok 1-1 darab, akkor kerülendő a csíkos, kockás, tartka mintás öltözékek többsége és a feliratos, márka jelzésű pólók. Ez eltereli a portréról a figyelmet, illetve nehezebb a közegbe besimulni ez ilyen mintákkal.

05. Színskála


Válasszunk egy színskálás, ami a gardróbotok része vagy választhattok a kölcsönözhető ruhákból és mozogjunk ezen belül. Felejtsük el a farmer, fehér póló kombinációt. Persze néha ez is jó lehet, de nem kell egyenruhába öltözni ahhoz, hogy mindenki passzoljon egymáshoz.

06. Borítsd fel a szabályokat


Minden szabály arra van, hogy megdöntsék, néha pont egy extravagáns, vagy mintás ruha adja meg azt a bizonyos pluszt a képen, ha van ilyen mutasd meg és megbeszéljük, hogyan tudjuk igazán szépen megörökíteni.

GYIK

Egyforma színű ruhákban kell lennünk?

Egyáltalán nem, ha választotok egy színskálát például a pinterestről, azokat a színeket mind szépen össze lehet majd kombinálni és még sem lesz annyira direkt az összeöltözés.

Hol fogunk átöltözni?

Általában vagy visszamegyünk a kocsihoz vagy terepen viszek egy nagy ruhát, ami alatt kényelmesen át lehet kapni a ruhát.

Illik a természtebe a szép ruha?

Ha nagyon elegáns a ruha, akkor a fotózás jellege inkább szépművészeti lesz és talán egy kicsit elvontabb, ha életkép-szerű fotókat szeretnénk, akkor a csinos ruha abszolút belepasszol, de nyilván nem egy estélyi szett.

Ruha bérlésre van lehetőség?

Van néhány opció bérlésre vagy ismerősöktől is kérhettek kölcsönt valamit, arra az egy óra, ha nagyon nem akad semmi olyan, ami szerintetek passzolna.

Mit vigyünk a ruhákon kívül?

Hozhattok kalapot, pokrócot, gitárt, játékot (gyerekeknek, ha van fa vagy natúr színű lenne ideális), könyvet vagy bármi rátok jellemző tárgyat, amit amúgy is kivinnétek egy délutánra a parkba vagy a víz mellé.

Muszáj több szettet hozni?

Ha előre egyeztettünk egy fix szettet, akkor nem feltétlenül kell, viszont lehet ilyenkor is rétegekben gonolkozni, amit esetleg fel-le lehet venni és így egy kis variációt kreálni az outfitbe.

Feliratos pólót semmiképp nem lehet?

Megegyezés kérdése, de a portréképeknél más kifejező eszközzel szoktuk megragadni azt, amit valaki képvisel és inkább elengedjük a peace&love és egyéb feliratú, esetleg sportcsapat vagy zenekaros felsőket. Egy-egy esetben kivételesen nagyon is jól mutathat, ezért ezzel kapcsolatban egyeztessünk.

Bérelhető ruhák

01 / 03